Alhedens Borgerforening

Visionsplan afleveret
Af Knud Gaarn-Larsen

Ved et møde på borgmesterkontoret på Rødevej 3 i Viborg, fik borgmester Johannes Stensgaard overrakt et eksemplar af den visionsplan som firmaet Grobund i samarbejde med institutioner, foreninger og borgere i Frederiks har arbejdet på at fremstillet.
- Det er blevet arbejdet på denne plan siden efteråret 2007, og selv om der i begyndelsen ikke var den store interesse for opgaven, så har flere og flere involveret sig, så vi nu kan præsentere disse visioner for dig i dag, og vi håber at du vil lade dem gå videre, så de kan komme med i de planer, som Viborg Kommune er ved at udarbejde nu, sagde Jørgen Poulsen, der er repræsentant for landsbyrådet i Frederiks, da han gav borgmesteren de flotte planer, der fortæller om de tanker og ideer, som borgerne i Frederiks har gjort sig, for at være med til at stimulere udviklingen i Frederiks.
- Jeg er meget glad for disse planer, og de kommer jo lige til tiden, så de kan komme med i de overordnede planer for hele kommunen, og jeg skal nok sørge for at de kommer med, kommenterede Johannes Stensgaard (S), da han modtog planerne.


Udvekslede synspunkter
Selv om borgmesteren havde et presset program, gav han sig tid til at lytte til de bemærkninger som delegationen fra Frederiks havde med.
- Kender du Frederiks? Ellers så vil jeg invitere dig ud, og så kan vi tage en cykeltur rundt i byen sammen med min kone, dig og mig, opfordrede Jørgen Poulsen, og det lod borgmesteren ikke til at være helt afvisende overfor.
- Vi har jo mange ting i Frederiks, og det vil vi gerne blive ved med at have. Men vi vil da også genre have mulighed for at udbygge. Lige for tiden er der kun to byggegrunde tilbage til salg i Frederiks, og det skulle der gerne gøres noget ved snart, pointerede Jørgen Poulsen.
Egentligt skulle formanden for Alhedens Borgerforening have deltaget i overdragelsen, men hun havde desværre fået forfald.


Alhedestien
Der blev også tid til en kort snak om Alhedestien, der forbinder Viborg med Herning, og som flittigt benyttes som skolesti mellem Skelhøje og Frederiks, men også af en del folk der motionerer ved at cykle på arbejde enten i Viborg eller på Flyvestationen. Især i sommertiden bruges stien også flittigt at cykelturister, en ferieform der er i støt stigning.
- Vi vil utroligt gerne have forbundet Alhedestien med Havredal og Grønhøj. Der er et behov for stien for elever på Frederiks Skole, og de ungemennesker der er under uddannelse i Havredal vil også have stor glæde af en sådan sti, som lodsejerne også er interesseret i at få etableret. Endelig vil det kunne forbinde den store nationalpark Kongenshus med det store skovområde Kompedal Plantage med Alhedestien, forklarede Jørgen Poulsen til en meget lydhør borgmester.


Fremtiden
Visionsplanen, der også har fået et væld af tanker og ideer med fra elevrådet på Frederiks Skole vil nu komme til at indgå i den store plan, der skal udarbejdes for hele Viborg Kommune, men tilbage i Frederiks har man udvalgt områder som skiltning langs hovedgaden, kunstnerisk udsmykning, etablering af et ollekolle som indsatsområder, hvor man har udpeget en tovholder, der skal følge udviklingen, og være med til at starte en debat, hvis en mulighed byder sig.