Frederiks Alhedens Borgerforening

Om foreningen

Alhedens Borgerforening er oprettet i 1914 og fejrede 100 års jubilæet med udgivelsen af en jubilæumsbog til samtlige husstande i Frederiks og med afholdelse af en stor festdag den 9. august 2014.

Foreningen er upolitisk og er dannet for at varetage alle borgernes almene rettigheder og interesser samt medvirke til byens udvikling på det kulturelle område.

Foreningen har været aktiv i alle år, bortset fra en periode på 10 år omkring årtusindskiftet. I 2008 blev foreningen vakt til live og genoptog aktiviteterne. Udover den løbende vedligeholdelse af foreningens anlæg på Parkalle, er der siden 2008 udført en del forbedringer i anlægget. Der blev ryddet et stykke skov med væltede træer og plantet nyt. Der blev tyndet ud i de store træer, som stod alt for tæt, ca. 60 store elm og eg måtte lade livet. Der er lavet stier med fast bund rundt i anlægget. Så blev der lavet en dobbelt Petanque bane. Der blev bygget to sheltere. En pavillon blev bygget ved legepladsen, den indeholder toilet og redskabsrum, og der er et overdækket udendørs areal. Det sidste, der er lavet i anlægget, er legeplads med klatretårn. Et par år forinden blev der opstillet gynger og rutsjebane samt borde og bænke inde i anlægget.

Borgerforeningen købte i 2012 det gamle pakhus ved banen af Viborg Kommune og har i 2 omgange gennemført en omfattende restaurering af huset, både udvendigt og senest indvendigt. I foråret 2017 stod huset færdigt og stilles til rådighed for byens borgere, som kan låne det til forskellige aktiviteter. Der arbejdes på at samle billeder og genstande, som kan danne grundlag for en permanent udstilling om den gamle Herning-Viborg jernbane, også kaldet "Konebanen".

Frederiks Alhedens Borgerforening

Formand

Ole Mølgaard

Jeg er opvokset på en gård i Hygum ved Jelling og har to ældre søskende. Ud over at hjælpe derhjemme var jeg meget aktiv i foreningslivet med badminton, bordtennis, skydning og ikke mindst fodbold, men senere blev det gymnastikken, som tog over. Min kone Lisbet og jeg har været forstanderpar på Bjergsnæs Efterskole i Viborg fra den startede i 1981 og til 2011, men jeg har været lærer på efterskoler i 37 år. Jeg har altid haft meget med gymnastik og frivilligt foreningsarbejde at gøre. Efter at have renoveret den gamle præstegård, flyttede vi her til Frederiks i marts 2012. Indtil august 2014 havde vi Galleri Præstegaarden med gourmet mad, take away, galleri, café, gamle møbler og brugsting. Jeg gik efter opfordring ind i Byfornyelsesgruppen i 2016 og nu i Borgerforeningen i foråret 2017. Det har været travle år med butik, at få præstegaarden sat i stand både inde og ude, men det har også været en dejlig tid, hvor kendskabet til Frederiks og dets beboere er blevet rigtig godt, og nu glæder jeg mig til måske at kunne gøre lidt gavn i Frederiks.

Tlf.: 2023 5222 Mail: olem@galleri-pg.dk

Frederiks Alhedens Borgerforening

Sekretær

Jette Lynge Jensen

Jeg er født og vokset op på en gård ved Kongenshus Mindepark et lille sted, der hedder Resenfelde. Min første skole var en lille landsbyskole i Sdr. Resen, hvor der kun var 50 elever. Da landsbyskolen blev nedlagt gik vi i skole i Frederiks og det var noget af en omvæltning. Fra at have været 50 elever på hele skolen og så at skulle finde rundt på en skole med 600 elever. Efter folkeskolen var det Katedralskolen og Handelsskolen i Viborg. Så flyttede jeg til Århus, uddannede mig til EDB-assistent og arbejdede i mange år med projektarbejde og programmering. En skade i hænderne tvang mig til at søge nye veje og jeg har arbejdet indenfor landbruget i nogle år som svinekonsulent og kvalitetskonsulent. Da jeg blev alene og børnene flyttede hjemmefra, besluttede jeg at flytte tilbage til Viborg-området til alle mine søstre. Og den beslutning har jeg været glad for. I min fritid har jeg i snart 20 år kigget på fugle og har megen fornøjelse af det.

Tlf.: 2556 3328 Mail: lyngfugl14@gmail.com

Frederiks Alhedens Borgerforening

Bestyrelsesmedlem

Michael Adamsen

.............

 

 

 

 

 

Arne Christensen Frederiks Alhedens Borgerforening

Webmaster, redaktør m.m. (uden f. bestyrelsen)

Arne Christensen

Jeg har boet i Frederiks siden 1987. Jeg er årgang 1941 og pensioneret officer fra Flyvevåbnet, hvor jeg arbejdede i mere end 43 år fra jeg var 16 år gammel. Siden min pensionering i 2001 har jeg arbejdet for firmaet Adecco A/S – nu dog kun 1-2 dage ugentlig. Jeg er formand for Centerrådet for Frederiks Dagcenter. Siden 2009 har jeg været redaktør af ældrebladet ’P-Nyt’ og siden 2011 også af Alhedens Borgerforenings blad ’BorgerNyt’. Hjemmesiden ’alhedeborger.dk’ oprettede jeg for Alhedens Borgerforening i 2012, og jeg fungerer som webmaster for siden og for foreningens facebook gruppe.

Tlf. 2141 9886 Mail: abchris@mail.dk

Frederiks Alhedens Borgerforening

Næstformand

Alice Michaelsen

Jeg har boet i Frederiks siden 1991. Er uddannet elektriker samt Social- og Sundhedshjælper. Til daglig arbejder jeg som husassistent på en virksomhed i Skive. En god del af min fritid bruger jeg på løb og som frivillig i Hjemmeværnet, hvor jeg har været gennem en del befalingsmands- og instruktør kurser. Har været Rekrutteringsofficer i Politihjemmeværnet fra 2010 – 2016, og i en hel del år været sekretær i lokalafdeling af Dansk Epilepsiforening. Men nu er tiden kommet til at lægge lidt af kræfterne her i lokal området. Jeg er gift med Preben, vi har 2 børn samt et dejligt barnebarn.

Tlf.: 2467 4762 Mail: ap-michaelsen@webspeed.dk

Frederiks Alhedens Borgerforening

1. Suppleant

Lisbet Dalgaard Mølgaard

Født og opvokset på en gård i Salling. Nummer 5 ud af en søskendeflok på 5 piger. Har altid været aktiv i foreningslivet, især har gymnastikken fyldt meget i mit liv. Jeg er kreativ og ser gerne mange ting ske. Jeg sætter stor ære i, at det menneskeskabte er i harmoni, god stil og klassiske linjer. Har undervist i efterskolen i 36 år. 30 år som forstanderpar på Bjergsnæsskolen i Viborg sammen med min mand Ole. Vores samarbejde har altid for os været en fordel. Vi kører igennem indtil resultatet er, som vi ønsker det skal være – acceptabelt og gerne i top. Vi har boet i Frederiks i 5 år, hvor hverdagen har været og er fyldt med livsglæde og virkelyst, og nu skal noget af energien bruges på Alhedens Borgerforening og byfornyelse, hvad det så bringer af spændende opgaver og forhåbentlig gode tiltag.

Tlf.: 4020 1658 Mail: lisbet@galleri-pg.dk

Frederiks Alhedens Borgerforening

Bestyrelsesmedlem

Ulla Brendstrup

Ulla Brendstrup Pedersen, har boet på Granvej siden 2005. Født og opvokset i Karup og Kølvrå. Gift med Børge Pedersen, har 2 voksne drenge og 3 voksne “bonus” piger samt 7 skønne børnebørn.

1. marts 18 stoppede jeg med at arbejde i Forsvaret efter 34 år som civil ansat, de første 30 som cafeteriabestyrer og de sidste 4 som souschef i Driftsområde Karup, var 10 år på Prinsens Livregiment i Viborg, men startede og sluttede min ansættelse på Flyvestation Karup.

Har været i bestyrelsen for flere foreninger i lokalområder. Er for nuværende i bestyrelsen for Kølvrå Svømmeklub. Jeg har altid været et foreningsmenneske, har den overbevisning, at skal der ske bare lidt i den by, hvor man bor, er det nødvendigt at mange bidrager med den tid, man nu kan, for ingenting kommer jo af sig selv, heller ikke sct.hans, julemarked, flagalle osv.

Har sagt ja til at tage 2 år i bestyrelsen for Alhedens Borgerforening, og der var ingen kampvalg… , der var desværre meget få fremmødte til generalforsamlingen, og ingen der var interesserede i den ledige bestyrelsespost, heller ikke jeg…, men da det for andet år i træk begyndte at trække sammen til en ekstra ordinær generalforsamling , synes jeg der var træls for den siddende bestyrelse, de har gjort det rigtig godt, så nuppede jeg 2 år.

Udover at medvirke ved arrangementerne vil jeg også prøve at afdække, hvordan vi måske kan få flere interesserede i at tage en periode i bestyrelsen, så Borgerforeningens aktiviteter kan fortsætte. Jeg tænker ikke, at det er de unge familier, vi skal “jagte”, de har rigeligt i forvejen, nej tænker dig, der er sådan ca 45+, om du kunne overveje, om der måske kunne være lidt tid til at hjælpe.

Des flere skuldre der løfter, des nemmere for alle, så har du en god ide/tips, hold dig ikke tilbage.

Tlf.:2036 1857 Mail: ullabrendstrup@hotmail.com

Frederiks Alhedens Borgerforening

Kasserer, trykker, medlemmer (uden f. bestyrelsen)

Svend Thorsen

.............

 

 

 

 

Tlf.: 2027 3010 Mail: st@asmildkloster.dk